Çankırı Kristal Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır?

Çankırı Kristal Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır?

Çankırı Kristal Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır?

cankiri-kaya-tuzuKaya tuzu çeşitleri arasında yer alan Çankırı kaya tuzu, çok farklı kullanım şekillerine sahiptir. Sadece gıda olarak değil cilt sağlığı için ve çeşitli kronik hastalıkları önleyici olarak kullanılabilmektedir. Eğer Çankırı tuzuna sahip değilseniz ve diğer doğal kristal kaya tuzu çeşitlerini kullanıyorsanız bu kullanım şekillerini aynen uygulayabilirsiniz.

Kullanım Şekillerine geçiş yapmadan önce satın alacağınız kristal kaya tuzunun bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özellikler şunlardır:

Aldığınız kaya tuzunun Çankırı kaya tuzu olduğundan emin olmalısınız. Maalesef piyasa da Çankırı tuzu ile alakası olmayan tuz çeşitleri, Çankırı tuzu adı altında satılmaktadır.

Eğer Çankırı tuzu temin edemiyorsanız diğer kristal tuz çeşitleri de kullanılabilir. Aldığınız tuzun rafine edilmemiş olması ve doğal yapısını korumuş olması gerekmektedir.

Kesinlikle piyasa da sanayi atıkları, kanalizasyon suları ve diğer çevresel etmenlerden etkilenen yerüstünde ki göl tuzu ve deniz tuzunu satın almamalısınız. Sadece temiz ve doğal olması koşuluyla deniz tuzu alabilirsiniz. Temiz ve doğal olarak elde edilen deniz tuzu, kristal kaya tuzuna yakındır. Ancak şurası bir gerçek ki yeryüzünde ki en sağlıklı tuz, doğal kaya tuzu çeşitleridir.

Peki, Çankırı Kaya Tuzu ve Diğer Kristal Tuzlar Nasıl Kullanılır?

Gıda Olarak Kullanım

tuz-ve-baharat-degirmeniToz halde ki doğal kristal tuz çeşitlerini doğrudan yemeklerinize atabilirsiniz. Ancak tuzun doğal yapısını bozmamak için yemek pişmeden önce değil piştikten sonra kullanılmalıdır.

Eğer tuzu, sofrada öğütme tuzu şeklinde iri taneli olarak aldıysanız seramik bıçaklı tuz ve baharat öğütücü değirmenleri yardımıyla incelterek kullanabilirsiniz.

Yer altından (tuz mağarasından) çıktığı haliyle kütleler halinde aldıysanız tokmak yardımıyla tozlaştırıp gıdalarınız için kullanabilirsiniz.

Sole Olarak Kullanım

Sole tuz, yer altından çıkan kaya tuzunun en saf ve kristal halidir. Kaya tuzunun en değerli bölümüdür ve nadir olarak çıkmaktadır. Cam kavanoz ya da sürahi içerisine çeyrek miktarda sole tuz ve ¾ oranında içme suyu koyup 24 saat bekletilip hazır hale gelen soleyi, sıvı tuz misali yemeklerinize damlatarak kullanabilirsiniz. Öte yandan ödem atıcı olarak kullanmak isteyenler yaygın kullanım biçimi olarak sabah kahvaltıdan önce bir bardak içme suyuna bir çay kaşığı kadar koyup bardaktaki suyu düzenli olarak içerek kullanabilir. Ayrıca bu kullanım cilt sağlığı ve güzelliği için de uygulanmaktadır. Yağlı ve kuru halde ki ciltler için de doğal kil maskesi içerisine sole ilave edilerek kullanılabilmektedir.

Kronik Hastalıklar için Çankırı Kaya Tuzu Kullanımı

Öncelikle net olarak ifade edelim ki Çankırı tuzu temelde bir gıda maddesidir. Asla ilaç veya tıbbi bir ürün olarak tedavi maksadıyla kullanılamaz. Sadece önleyici ve yardımcı olarak kullanılabilir. Rafine tuzların kullanımı hücrelerin su kaybına neden olmaktadır. Ancak doğal olarak gıda olarak ya da sole şeklinde kullanacağınız kristal tuzlar, hem vücudunuzun ihtiyaç duyacağı mineralleri almasına yardımcı olacak hem de hücrelerin su kaybetmesini önleyecektir. Rafine tuz yerine önemli ve sağlıklı bir alternatif olarak kullanacağınız Çankırı kaya tuzu gibi doğal kristal tuzlar, tansiyon gibi kronik hastalıkları tetiklemeyecek ve bu hastalıkların önlenmesine yardımcı olacaktır. Özellikle tansiyon hastaları tarafından doğal Çankırı tuzu sıkça kullanılmakta ve birçok müşteri, bu doğal tuz hakkında memnuniyetlerini dile getirmektedir.

Rafine tuz hakkında gerçeği ve yapısının bozulması ile içeriğinde ki kimyasallar nedeniyle oluşturacağı zararlar hakkında bilgi edinmek için cankirituz.com/blog/13_rafine-tuzun-zararlari.html sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yayınlanan 2020-02-14 Çankırı Tuzu 0 6955

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu