Enine Boyuna Doğal Kaya Tuzu

Enine Boyuna Doğal Kaya Tuzu

Doğal Kaya Tuzu Nedir?

Doğal kaya tuzu, tuz mağaralarından çıkarılan kristal tuzların kimyasal müdahaleye uğramadan üretim sürecine sokulması ve nihai tüketiciye ulaştırılmasıdır. Sofrada ki yapısı ile mağaradan ilk çıktığı yapı arasında bir fark yoktur.

Kaya tuzu içerisinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu 84 adet faydalı minerali bulundurur. Tuz vücudun asit ve baz dengesinin sağlanabilmesi için, kan basıncı ve sinir kas sisteminin işlevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmesi için önemli bir maddedir.

Kaya Tuzu ve Rafine Tuzlar Arasındaki Farklar

Kaya tuzu içerisinde 84 tane faydalı mineraller barındırırken rafine tuzlarda mineral sayısı 4 veya 5’tir.

Kaya tuzu ve rafine tuzlar arasında bulunan en önemli farklardan biri anti-ödemdir. Yapılan araştırmalara göre rafine tuzların ödem yaptığı gözlenmişken kaya tuzunda bu durumun tam aksi olduğu yani ödem yapmadığı izlenmiştir.

Günlük hayatımızda ki yaşam alanlarımızda bulunan televizyon, bilgisayar gibi cihazların insan sağlığını olumsuz etkileyen pozitif iyon yaydığı bilinmektedir. Kaya tuzu negatif iyonlarıyla bu pozitif iyonları emerek ortam kalitesini artırır. Kaya tuzu lambaları veya büyük parçaları kaya tuzu bu işlem için idealdir.

Kaya tuzunun vücuttaki su ihtiyacı rafine tuz çeşitlerine göre daha azdır.

Kaya tuzu kan basıncını düzenlerken rafine edilmiş tuzlar kan basıncını yükseltir.

Rafine tuzlar birçok fabrikasyon işleminden geçer ancak doğal kaya tuzu mağaralarımızdan çıkarımının ardından el ile ayırt edilir ve öğütülme işleminde dahi fabrikadan uzak durarak taş değirmenlerde öğütülür.

Kaya Tuzunun İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Tuz günlük yaşantımızda vücut dengemiz ve sağlığımız için vazgeçilmez olduğu gibi tüketeceğimiz yiyeceklerin lezzetinde ki büyük etkisi sebebiyle de soframızda ki olmazsa olmazlarımız arasında yer almaktadır. Hal böyle olup tuzsuz bir yaşam düşünülemediğinde tüketeceğimiz tuzun doğal ve sağlıklı olması da en önemli kriterdir.

Doğallığı ve zengin mineralleriyle en çok tercih edilen kaya tuzunun faydaları ise şöyledir;

  •  Hazmı kolaylaştırır ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
  •  Gaz giderici etkisi vardır.
  • Mide yanmalarına iyi gelir ve gastriti önler.
  • İştah acıcıdır.
  • Kaya tuzunun suda eritilmesiyle yapılacak olan gargara grip, boğaz ağrısı ve benzeri tüm üst solunum yolu hastalıklarına yardımcı olur.
  • Özellikle kaya tuzu mağaralarının ve tuz odalarının çok iyi bir nefes açıcılık özelliği vardır.
  • Dengeli ve düzenli kullanımı ile tansiyonu düzenler.
  • Kan dolaşımını hızlandırıcı ve kan basıncını dengeleyici özelliğe sahiptir.
  • Kaya tuzu ile yapılacak olan bir tuz banyosu eklem ve kas ağrılarını azaltır.
  • Vücuttaki biriken ödemleri çözer.
  • Böbrek, mesane taşı gibi rahatsızlıklara karşı kullanılabilir.
  • Uykusuzluk sorunu için kaya tuzu kullanımların da oldukça etkisi görülmüştür.
  • Gut hastalığının tedavisinde olumlu etkisi gözlemlenmiştir.
  • Doğal kaya tuzu diş beyazlatılmasında ve sprey olarak kullanımında ağız kokusu sonunun çözümünde etkilidir. Bu konuda özellikle Çankırı Tuz Lamba tarafından üretilen karanfil ve nane aromalı ağız ve diş tuzunu öneririz.

Kaya tuzu çeşitleri içerisinde yer alan Çankırı Sofralık Kaya Tuzu ürününü denemediyseniz cankirituz.com/5-cankiri-sofralik-kaya-tuzu bağlantısını ziyaret ederek Çankırı tuzu fiyatları hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz gibi ürün siparişinde de bulunabilirsiniz.

Kaya Tuzu Lambasının Faydası

Kaya tuzu lambası ortam kalitenizi artırmak için tasarlanmış ve faydaları kanıtlanmış olan doğal kaya tuzundan üretilen lambadır. Kaya tuzu lambası yaydığı negatif iyonlar sayesinde mekanınızda bulunan televizyon, bilgisayar, tablet gibi cihazların yaydığı pozitif iyonları emerek sağlıklı bir ortam havası yaratır. Bunun yanı sıra solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı olurken stres, huzursuzluk, fiziksel ve ruhsal yorgunluk, uykusuzluk veya halsizliğe iyi gelir. Akciğerlerin kapasitesini artırır ve nezle, astım, koah, nefes darlığı, bronşit, migren gibi rahatsızların tedavisinde olumlu etki yaratır.

İşyerinizde, ofis veya bürolarınızda kullanacağınız tuz lambası yüksek enerji ve pozitif ruh sağlığı sağlayarak işte verimi ve konsantrasyonu artırır.

Ayrıca evinizde veya iş mekanlarınızda muazzam bir dekorasyon ürünü olarak da kullanabilirsiniz.

Kaya Tuzunun Yemeklerde Kullanımı

Doğal kaya tuzunun en önemli kullanım alanı doğrudan vücuda alınımı ve hücrelerdeki hızlı emilimi sebebiyle yemeklerde ki kullanımıdır. Oluşumu ve çıkarılmasıyla en temiz tuz çeşidi olarak bilinen kristal kaya tuzunun yemeklerinizde ki kullanımıyla doğal bir şifa kaynağıdır.

Çankırı Tuz Lamba markasından satın alabileceğiniz öğütülmüş olarak paketlenen veya kendi tuz değirmenleriniz de öğüterek yiyeceklerinizde kullanabileceğiniz doğal kaya tuzu ile yemekleriniz daha lezzetli hale gelecek.

Kaya Tuzunun Cilt Üzerindeki Faydası

Kaya tuzu peelingi cilt üzerinde ki yaşlanma, gözenek tıkanıklığı gibi sebeplere neden olan ölü deri hücrelerini temizleyerek cildinizin doğal yapısını zarar vermeden korur. Kaya tuzu ile ölü hücrelerden kurtulan cildiniz daha genç bir görünüme kavuşacağı gibi ışıldayan, lekesiz bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur.

Kaya Tuzunun Saç Üzerindeki Faydası

Vücudun her zerresine ayrı ayrı faydası olan doğal kaya tuzunun bir diğer faydası da saç sorunlarına sağladığı çözümdür. Kepeklenen, egzama veya kaşıntı sorunu yaşanan, cansız, mat saçlardan kurtulup dolgun, parlak, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak kaya tuzu ile hayal olmaktan çıkıyor. Bu konuda özellikle Çankırı Tuz Lamba markalı tuz sabunu çeşitlerini öneririz.

Yayınlanan 2021-02-03 Kaya Tuzu 1 1496

1 Yorum

  • Emine Bilir

    Emine Bilir 2021-02-16 Yanıt

    Çankırı tuzu daha önce organik ürünler satan bir mağazada görüp denemiştim. İnternet üzerinden satıldığını görünce çok mutlu oldum. Çankırı tuza bu hizmetinden ötürü tebrik ediyorum. Aynı zamanda bu güzel ürün için teşekkür ediyorum.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu