Çankırı Tuzu ile Himalaya Tuzu Arasında ki Fark

Çankırı Tuzu ile Himalaya Tuzu Arasında ki Fark

Tuz hepimizin yiyeceklerde ki aradığımız lezzet açısından ve insan sağlığı açısından olmazsa olmazımızdır. Gözyaşımızdan, terimize kadar vücudumuzdan çıkan her şeyin tuzlu olduğunu düşünürsek vücudumuzun hayat kaynağından biri hatta en önemlisi de hiç şüphesiz tuzdur. Tuzun bu kadar önemli olması kadar tüketmemiz gereken tuzun sağlıklı, doğal ve kaliteli olması da çok önemlidir.

Çankırı tuzu ve himalaya tuzu tercih edenler veya etmek isteyen tüketiciler açısından büyük bir kıyasa tabi olmaktadır. Hangisi daha faydalı? Hangisi daha zararlı? Hangi tuzu kullanmalıyım? Gibi birçok soruyla karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bu sorularınıza cevap bulurken ve sağlıklı tuz alışverişinizi sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Çankırı Kristal Kaya Tuzuna Dair

Çankırı kristal kaya tuzu Çankırı’nın tuz mağaralarında milyonlarca yıl boyunca oluşumunu tamamlamış tuz çeşididir. Mühendislerimiz gözetiminde mağarada yapılan patlatma ile birçok gri tuz elde edilir. Bu çıkarılan gri tuzlar içerisinden el ile toplanarak kristal tuzlar sofralık tuz olarak kullanmaya uygundur.

Çankırı kaya tuzu içerisinde ki faydalı ve dengeli mineraller sayesinde insan sağlığı açısından tam bir şifa kaynağı olduğu keşfedilmiştir. Bünyesinde ki emsallerine nazaran zengin mineralleri, 250 – 300 milyon yıllık oluşumu, binlerce yıllık kullanımı ile başlı başına bir şifa ve mucize kaynağıdır. Çankırı tuzu toptan satışı kadar Çankırı kaya tuzu perakende satışı da tercih edilmektedir.

Himalaya Tuzuna Dair

Himalaya tuzu özünde bir kaya tuzudur ve Pakistan’ın Pencap bölgesinden çıkarılmaktadır. Bünyesinden 80’den fazla mineral barındırmaktadır. Genellikle içerisinde bulunan demir oksit minerali sayesinde pembeyi andıran bir renge sahiptir.

Himalaya tuzu yapı ve kimyasal özellerine göre sofra tuzuna benzer özellikler göstermektedir. Sofra tuzu yerine kullanımında vücut için bazı faydalar sağladığı izlenmiştir. Bunlardan bir kaçı kan dolaşımının düzenlenmesi, kemik yapısının güçlenmesi gibi faydalardır.

Himalaya Tuzunun Kullanım Şekilleri

  • Yemek pişirme ve tuzlama
  • Tuz levhası
  • Hava temizleme
  • Banyo
  • Tuz terapisi

Çankırı Kaya Tuzu ile Himalaya Tuzu Arasında ki Farklar Nelerdir?

  • Çankırı tuzu ve himalaya tuzunun her ikisi de yüksek element ve mineral içermektedir. Ancak Çankırı kaya tuzunun içerisinde ki mineraller insan sağlığı açısından yararlıyken himalaya tuzunda bor, bakır, krom, flor, manganez, çinko, selenyum, molibden gibi insan sağlığını olumsuz etkileyen daha birçok mineraller içerir. Bu sebeple Çankırı kristal kaya tuzu himalaya tuzuna göre sağlık açısından daha önemlidir.
  • Çankırı kaya tuzunda da himalaya tuzunda da demir bulunur. Ancak himalaya tuzunda Çankırı kaya tuzuna göre daha fazla miktarda demir bulunmaktadır.

Her şeyin miktarının orantılı ve dengeli olanın sağlık açısından faydalı olduğu görüşünü göz önüne alacak olursak tuz içerisinde bulunan demirinde fazlası insanlar açısından tehdit edici olabilmektedir. Bu nedenle içerisinde ağır ve sağlıksız metaller bulundurmamasıyla da Çankırı kaya tuzu emsallerine göre yine en faydalı tuz çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır.

  • Çankırı tuzu ve himalaya tuzu arasındaki farklardan biri de renk ve görünüşlerinde ki farklılıklardır. Çankırı kaya tuzu içerisinde ki elementlerin dengeli oluşu sebebiyle şeffaf ve kristal yapıda bir tuz iken himalaya tuzu içerisindeki demir elementinin çok fazla oluşu nedeniyle pas rengini anımsatan pembe renklidir.
  • Çankırı doğal kaya tuzu yerli olarak ülkemiz topraklarında doğal olarak oluşmuşken himalaya tuzu ithal edilmek suretiyle ülkemize getirtilir.

Yapılan birçok araştırmaya ve bilimsel analizlere göre Çankırı kaya tuzunun emsallerine oranla daha sağlıklı ve kaliteli olduğu anlaşılmıştır. Fakat her iki tuz çeşidi de kullanım yerine göre farklı tepkiler göstermektedir. Bu sebeple himalaya tuzunun da Çankırı tuzunun da özel alıcıları bulunur. Siz de tüketmek istediğiniz doğal tuz çeşidini temin etmek için Çankırı Tuz sitemiz üzerinden en uygun fiyatlarla sipariş oluşturabilir, güvenli ve kaliteli hizmetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yayınlanan 2021-02-01 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz, Himalaya Tuzu 2 19813

2 Yorumlar

  • Cem Ertürk

    Cem Ertürk 2021-02-09 Yanıt

    Ürünü tavsiye üzerine almıştım ve gerçekten çok memnun kaldım. Mineral içerdiği için oldukça sağlıklı bir ürün. Çocuklarım da bu tuzu tüketmekten mutlular, onlara gönül rahatlığıyla yedirebiliyorum. Yemeklere hiç endişe duymadan ekleyebiliyorum. Siz de rahatça alabilirsiniz.
  • Mustafa Yener

    Mustafa Yener 2021-02-02 Yanıt

    İsterseniz salamura da, isterseniz zeytinde, istediğiniz her şey de bu tuzu kullanabilirsiniz. Gerçekten harika.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu