Gerçek Kaya Tuzu ve Çankırı Tuzu Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Kaya Tuzu ve Çankırı Tuzu Nasıl Anlaşılır?

Gerçek kristal kaya tuzunu nasıl anlarız?

Orijinal ile sahte kaya tuzu arasında ki fark nedir?

Gerçek Çankırı tuzu nasıl anlaşılır?

Günümüzde her şeyin sahtesi ve orijinali aynı pazarı paylaşmaktadır. Bu sebeple tüketicilerin gerçek ürünü sahtesinden ayırmaları oldukça zor olmaktadır. Özellikle bu durum gıda sektörü için hayati bir önem taşımaktadır. Tükettiğimiz besinlerin orijinal olması doğallığı ve sağlıklı oluşuyla doğru orantılıdır. Bu konuda tavsiyemiz Türkiye’nin en büyük ve en çok satış yapan kristal kaya tuzu ve tuz lamba markası Çankırı tuz lamba bünyesinde satışa sunulan Çankırı doğal kaya tuzudur. Markamıza ait tüm tuz çeşitleri ve tuz ürünleri tuz mağarasında ki doğallığını korumaktadır.

Sahtesi ve orijinalinin ayırt edilmesinin zor ve önemli bir mevzu olduğu besinlerden biri de tuzdur. Hakkında birçok tartışmaya ve sorulara yol açan tuz hakkında hiç şüphesiz yapılan analiz sonuçlarına da dayanarak söyleyebiliriz ki kaya tuzu tüm tuz çeşitleri arasında en sağlıklı tuzdur. Peki, doğal ve orijinal kaya tuzunu nasıl tespit edebiliriz?

Çankırı Tuz Lamba firması tarafından belirtilen gerçek kaya tuzu belirleme yöntemi ve özellikleri şöyledir:

Çankırı Tuz Lamba Yöntemi: Gerçek Kaya Tuzunu Belirleme

Aşağıda yer alan etkenlere göre bir kristal kaya tuzuna bakarak dahi orijinalliğini tespit edebilirsiniz:

  • Gerçek ve doğal olan kaya tuzu kristal yapıda ve beyaz veya beyazın çeşitli tonlarına ait bir renge sahiptir. Tuzunuzda gri veya pembe gibi farklı renklere sahip ise yüksek olasılıkla tuzunuz doğal ve gerçek bir kaya tuzu değildir. Ancak bu madde tek başına yeterli değildir. Çünkü himalaya tuzu gibi bazı kaya tuzu çeşitlerinin rengi pembedir.
  • Gerçek tuzun yani Çankırı kristal kaya tuzunun bir diğer ayırt edici yanı da akıcı olmamasıdır. Doğallıktan uzak ve içerisinde E-536 gibi nemlenmeyi yani topaklaşmayı önleyici gibi birçok kimyasal barındıran tüm tuz çeşitlerinin çok rahat akar. Fakat tuzun en doğal ve saf hali olan kaya tuzu kristalleri zaman zaman birbirine tutunabilir. Normal oda sıcaklığında yer alan kristal kaya tuzunun zamanla taşlaşmaya başladığını görebileceksiniz.
  • İçerisinde ki toz tanecikleri birebir aynısı olan tuzların rafine edildiği ve fabrikasyon ürünü olduğu çok açıktır. Ancak doğal Çankırı tuzu içerisinde nadir ve noktasal olarak siyahımsı tuz killeri yer alır. Bu durum kaya tuzunun doğal olduğunun göstergelerindendir.
  • Doğal kaya tuzu taş öğütücülerde öğütülür. Bu sebeple görünümleri ve içerikleri kadar doğaldır.

Doğru tuzu tüketebilmenin bir diğer yolu güvenilir firmaların garantisi altında olan tuzu seçmektir. Markamız güvenilirliğini tescillemek için üretimini ve satışını yapmakta olduğu doğal Çankırı kristal kaya tuzu bazı analizlere tabi tutmuştur. Çankırı Tuz Çalıştayı Raporu içerisinde yer alan analiz raporumuz şu şekildedir;

Balıbağı Köyü Çankırı tuz mağarasına ait analiz raporu

o   pH (25 santigrat derece): 8-8,5

o   Spesifik kodüktivite (25 santigrat derece): 1900 mho/cm

o   Buharlaşma kalıntısı: (180 santigrat derece): 3700 mg/lt

o   K: 70 mg/lt Na: 2580 mg/lt

o   Ca: 550 mg/lt

o   Mg: 4510 mg/lt

o   B: toplam 7,6 mg/lt

o   Li: 2,2 mg/lt

o   HCO3: 334 mg/lt

o   CO3: 102 mg/lt

o   SO4: 23600 mg/lt

o   Cl: 960 mg/lt

o   F: 0,4 mg/lt

o   SO2: 0,8 mg/lt

Pek çok Kaynakta Yer Alan Yöntem: Gerçek Çankırı Tuzunu Belirleme

Yukarıda yer alan “gerçek doğal kaya tuzu ve Çankırı kaya tuzunun nasıl anlaşıldığı” yöntemi Çankırı Tuz Lamba’ya aittir. Ancak bazı kaynaklarda yaygın kullanılan ve bilinen bir başka yöntemde mevcuttur:

İhtiyacınız olan malzemeler üzüm sirkesi ve test etmek istediğiniz kristal tuz. Yarım çay bardağı üzüm sirkesine bir tatlı kaşığı tuz atarak 5 veya 10 dakika kadar beklemeye bırakabilirsiniz. Süre sonunda karşımınız aşağıdan yukarıya doğru gazlı bir içecek gibi köpürme yapıyor ve sonra bulanık bir hal alıyor ise tuzunuz doğal tuz değildir.

Doğallığı, kalitesi ve insan sağlığına olan olumlu etkilerinin tescillendiği Çankırı Tuz Lamba markamıza ait olan perakende ve toptan kaya tuzu ve diğer tuz ürünlerini temin edebilmek için web sitemiz üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilmek için https://www.cankirituz.com'da bulunan diğer ürünlere ve içeriklere göz atabilirsiniz.

Yayınlanan 2021-02-03 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu 1 21532

1 Yorum

  • Osman

    Osman 2021-02-03 Yanıt

    Çankırı Tuz Lambanın harika bir ticaret anlayışı var. Müşteri memnuniyeti önemsiyorlar. Teşekkürler.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu