Çankırı Tuzu Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Çankırı Tuzu Zararları ve Faydaları Nelerdir?

Çankırı tuzu zararları nelerdir?

Kaya tuzu tansiyona zararlı mı?

Çankırı tuzu ne yararları nelerdir?

Tuz günümüzde besin diyetimizden, cilt ve saç bakımına kadar birçok alanda yaygın kullanıma sahiptir. Vücutta tuz eksikliği dolayısıyla rahatsızlıklar ortaya çıkabilir bu sebeple tuzu besinlerimizden tamamen soyutlamak asla doğru bir beslenme alışkanlığı olmayacaktır. Fakat her şeyde olduğu gibi tuz tüketiminin de de azı karar çoğu zarar felsefesi hüküm sürmektedir. Bu sebeple günlük olarak vücuda alınması gereken tuz miktarının üzerine çıkmak zarar verebilir.

Tuz tüketiminde bu zararlardan en az şekilde etkilenmek ayrıca zarardan ziyade faydalarından istifade etmek ise doğal kaya tuzu ile mümkündür.

Tuz Eksikliği Nelere Sebep Olur?

Tuz başlı başına hayat kaynağı iken Çankırı kaya tuzu içerdiği zengin mineraller ile insan sağlığı açısından hayati bir öneme sahiptir. Doğal kaya tuzunun dengeli kullanımıyla vücudun ihtiyacı olan mineralleri sağlarken bu minerallerin vücutta azalması ise sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Tuz yani sodyum eksikliğinin insan vücudunda yaratacağı olumsuz etkiler ise şu şekildedir;

  • Tuz eksikliği depresyon, bunalım gibi ruhsal sıkıntılara ve sorunlara sebep olabiliyor.
  •  Aşırı terleme yapar.
  • Vücuttaki tuz miktarı azaldıkça sinir sisteminin çalışmasında bozulmalar görülebilir. Bu sebeple kas hareketlerinde yavaşlama gibi sorunlar ortaya çıkar. Önlemi alınmadığı takdir de hayati bir risk ortaya çıkarabilir.
  • Vücudun asit ve baz dengesi sağlanamaz bu sebeple kas ağrıları ortaya çıkar.
  • Vücuttaki elektrolit dengesi sağlanamaz.
  • Aşırı balgam üretimine ve aynı zamanda uyku halinde salya salgılanmasına neden olur.

Rafine Tuzun Zararları Nelerdir?

Rafine edilmiş tuzlarda rafinasyon sürecine bağlı olarak tuzda yer alan 80 den fazla mineral yok olmaktadır. Sadece Sodyum ve Klorür olmak üzere iki element kalmaktadır. Bu nedenle rafine edilmiş sofra tuzunda yararlı mineraller yok denecek kadar az iken üretim aşamasında nem tutucu, renklendirici gibi birçok zararlı katkı maddesi eklenerek zararlı hale gelebilmektedir. Bu yönleriyle doğallıktan uzak olan rafine tuz tüketimi vücutta tahribata sebep olabilmektedir.

Vücudun zararlı madde olarak gördüğü rafine tuz, ferrosiyanür olarak adlandırılan topaklaşmayı önleyici kanserojen madde içerir. Aynı zamanda tüketilmesi halinde vücutta yüksek miktarda su ve enerji kaybı yaşanabilir.

Rafine Tuz Tüketimiyle Yaşanabilecek Rahatsızlıklar

  • Romatizmal rahatsızlıklar (Gut vb.)
  • Böbrek ve mesane taşı oluşumu

Kaya Tuzunun Yararları?

Bilindiği üzere Çankırı kaya tuzu uzun yıllar boyunca oluşumunu tamamlamış tuz mağaralarından doğal yöntemlerle çıkarılmaktadır. Çıkarılan tuz parçaları arasından yiyeceklerde tüketilecek olan kristal kaya tuzu el yordamıyla seçilerek fabrikasyon işlemlerinden, renklendiricilerden, nem tutuculardan ve katkı maddelerinden uzak olarak üretilir. Granül halinde veya toz halinde taş değirmenlerde öğütülerek paketlenir ve kullanma hazır hale getirilir.

Oluşumu kadar üretiminde ki doğallığıyla ön plana çıkan Çankırı kaya tuzu dengeli kullanımı sayesinde birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olurken aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de sağlar.

  • Mide yanması, ekşimesi veya bulanması sorunlarında olumlu etkisi gözlemlenmiştir.
  • Diş beyazlatma amacıyla ve ağız yaralarının tedavisinde kullanılabilir.
  • İçerisindeki mineralleri sayesinde kemik sağlığını güçlendirir.
  • Vücudun asit baz dengesini düzenler.
  • Böbrek taşlarının erimesinde etkilidir.
  • Tansiyonun dengelenmesinde faydalıdır.

 

Yayınlanan 2021-02-04 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz, Sofra Tuzu 1 6432

1 Yorum

  • Barış Arıkan

    Barış Arıkan 2021-02-09 Yanıt

    İzlediğim programlardaki beslenme uzmanlarının tavsiyesi üzerine bu tuzu aldım. İçerisinde çok sayıda mineral bulunduğu için oldukça sağlıklı. Hem temiz, hem de lezzeti güzel bir tuz. Ben ürünü satın aldığım için çok memnunum. Fiyat performans olarak market tuzlarıyla karşılaştırıldığında daha iyi. Bir de bu tuzu normal tuzdan daha az kullanıyorsunuz. O yüzden tasarruflu da oluyor. Herkese öneriyorum.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu