Çankırı Kaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?

Çankırı Kaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?

Çankırı Kaya Tuzunun Faydaları Nelerdir?

Merhaba sevgili okurlarımız. Ülkemiz doğal güzellikleri yanı sıra mineral bakımından da çok zengindir. Minerallerin yanı sıra diğer bişelenlerde bir araya gelince birçok yeni bileşen ortaya çıkar Bunlardan bir tanesi de kaya tuzudur

Tuz, denizden ve kayadan olmak üzere iki şekilde elde edilir Sofralarımıza gelen ve marketlerden aldığımı çoğunlukla deniz tuzudur Kaya tuzu ile deniz tuzunun arasındaki en temel fark, kaya tuzunun daha sağlıklı olmasıdır Genelde sofralarımızda kullanmayı tercih ettiğimi kaya tuzunun aslında birçok farklı yerde kullanım alanı vardır. Örneğin gece lambası olarak, ter kokularını gidermek için sabun olarak, kramp ağrılarını dindirmek gibi…

Çankırı kaya tuzunun faydalarına ve farklı kullanım alanlarına detaylı bir şekilde bakalım.

Çankırı kaya tuzu faydaları

Çankırı Tuzu Faydaları Nelerdir?

1-Asit düzenleyicidir;

Çankırı Kaya tuzu (doğal tuz) vücudun asit seviyesini azaltır böylece orantısız olan asit seviyesini düzenlemeye yardımcı olur Kaya tuzunun içerisinde bulunan mineraller sayesinde sinir sistemindeki elektrolit dengesini korur. Böylece hücresel bileşiklerin daha düzgün çalışmasına katkı sağlar.

2-Diş temizliğinde kullanılır;

Bizleri dışarıdan gösteren ve ilk fark ettiren şey imajımızdır. Dışarıdan iyi görünmek için kişisel bakımımıza özen gösteririz. Gülüşümüz İmajımı bir parçasıdır. Gülüşümüzü en iyi gösteren ise dişlerimizin temiz olmasıdır. Diş temziliği hem görüntü kirliliğini sağlamak hem de ağız… Sağlık açısından oldukça önemlidir Temizlenmeyen diş zamanla üzerinden sarı katmanlara ve bu katmanların ilerleyerek plak oluşmasına neden olur. Diş temizliğinin önemli olmasının diğer nedeni ise ağız içi yaralarını ve bu sebepten ötürü boğaz ağrılarını gidermek amaçlı önem arz etmektedir.

3-Selülite iyi gelir;

Çankırı Kaya tuzu özellikle selülit, egzama ve sivilcelere karşı çok iyi gelir Kaya tuzunun en önemli fonksiyonlarından biri de peeling olarak kullanılmasıdır. Banyoda kullanacağını banyo tuzları vücut tuz dengesini sağlar ve cildin sıkılaşmasını sağlar. Yarım kaşık kaya tuzunun içerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı damlatıp karışım haline getirin. Karışımı yüzünüze masaj yapar şekilde bastırmadan uygulayın ve ılık ve bol su ile durulayın. Böylece yüzünüzde hem daha az sivilce çıkacak hem de sıkılaştığını fark edeceksiniz.

4-Kepeğe karşı etkilidir;

Hem kadın hemde erkeklerin en çok rahatsız olduğu durum saçın kepeklenmesidir. Kepeklenme saçın temiz yıkanmamasından, durulanmamasından, suyun sertlik derecesi sudaki kireç miktarı gibi çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Farklı şekilde tedavi yöntemleri de geliştirilmiştir.

Kristal Kaya tuzundan bir kaşık kadar alıp bir kovanın içerisine atın ve suyla karışmasını sağlayın. Düzenli bir şekilde uygulandığında kepeğin gözle görünür şekilde azaldığını fark edeceksiniz.

5-Dekoratif amaçlı kullanılır;

Kaya tuzu lambalarından bir tane alıp ister gece lambası ister aydınlatma olarak kullanabilirsiniz. Son zamanlarda özellikle sıkça kullanılan bu dekoratif lambalardan evinizde bulundurduğunuzda daha fazla huzurlu hissettirecektir.

6-Astım ve bronşite karşı iyi gelir;

Doğal olarak elde edilmiş kaya tuzu astım bronşit ve astıma karşı özellikle tuz lambası olarak kullanıldığında çok iyi gelir.

Uyarı!

Vücuda fazla alınmamasına dikkat edilmelidir. Vücuda fazla alındığından eklem ve kas ağrılarına neden olacağı unutulmamalıdır. Yemeklerde kullanacağını tuzu rafine yerine Çankırı tuzu tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim.

Yayınlanan 2020-02-22 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz 1 2844

1 Yorum

  • Kamber Ertan

    Kamber Ertan 2021-02-19 Yanıt

    Normalde tuz için sağlıksız bir ürün derler ama Çankırı tuzu için bunu söylemek imkansız. Çünkü sağlıksız değil, aksine çok sağlıklı bir ürün. Çankırı Tuz her zaman en iyi kalitede tuzu en ucuz fiyatla ulaştırmaya çalışan bir firma. Kendileriyle uzun zamandır çalışırım ve güvenim de sonsuzdur. Kendilerine hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu