Çankırı Kaya Tuzu İyotlu mudur?

Çankırı Kaya Tuzu İyotlu mudur?

İnsan vücudu doğası gereği tuz üretimine sahip değildir. Bu sebeple vücudumuz ve sağlığımız açısından faydalı olan tuz miktarı dışardan alarak sağlamak mecburiyetindeyiz. Yanlış temin edilen ve tüketilen tuz miktarı ise bu ihtiyacı karşılamak yerine vücut içerisinde tahribata sebep olmaktadır. Bu sebeple doğal oluşumlu kristal kaya tuzu kullanmak sağlığımız açısından oldukça önemlidir.

İyot ise insan vücudunda bulunan tiroid bezlerinin çalışması için hayati önem taşır. İyot eksikliği sebebiyle ortaya çıkabilecek hastalıkların başında tiroid bezi büyümesi ve guatr hastalığı, çocuklarda zeka geriliği, beyin gelişiminin durması gibi birtakım rahatsızlıklar yer almaktadır. Doğal Çankırı tuzunda yeterince iyot yer almadığı için ilave iyot kaynakları tüketilmelidir. Peki nadir olarak sağlıklı iyot alımını nasıl sağlayabiliriz? Bu sorunun cevabı Çankırı kaya tuzunda saklı.

Çankırı Kaya Tuzu Faydaları

  • Çankırı kaya tuzu %100 doğal oluşumları ve doğal öğütülme sistemleri ile içerisinde barındırdığı birden fazla faydalı elementlere ek olarak nadir iyot sayesinde insan vücudu için gerekli iyot miktarını yeterince sağlamamaktadır.
  • Kan şekerini dengede tutar.
  • Kontrollü kullanımı tansiyon tedavisinde önemlidir.
  • Vücudun su emilimi miktarını artırır.
  • Böbrek ve mesane taşı rahatsızlığı çeken hastaların tedavisine yardımcı olur.
  • Kas ve kemik ağrılarını gidermede etkilidir.
  • Uyku düzeni sağlanmasında faydalıdır.
  • Akne ve sivilce gibi cilt problemlerini giderir.

Taş değirmende öğütülen doğal Çankırı tuzu çeşitlerini sipariş etmek ve en uygun fiyatlarla temin etmek için cankirituz.com/4-cankiri-tuzu-urunleri bağlantısını inceleyebilirsiniz.

Çankırı Kaya Tuzu İyot İçerir mi?

Çankırı tuzu içerisinde yapay iyot ilavesi yoktur. Çünkü doğal olarak oluşan ve öğütülmesinden paketlenmesine kadar her sürecinde doğallığı elden bırakmadığımız tuzlarımızda ek katkı maddesi kullanmamaktayız. Ancak katkı maddesi ile iyot eklemiyor oluşumuz Çankırı kaya tuzunun iyotsuz olduğu anlamını içermemelidir.

   İçerisinde 84 adet faydalı elementi ve minerali barındıran kristal kaya tuzları insan vücudu için faydalı olan doğal iyot miktarını da bünyesinde barındırmaktadır. Çankırı kaya tuzlarının tüketimi ile beraber günlük olarak vücudunuza almanız gereken tuz ve iyot miktarını sağlıklı bir şekilde sağlanmasına yardımcı olabilirsiniz.

  %100 doğal ve sağlıklı kristal kaya tuzu çeşitlerini sipariş etmek için web sitemiz üzerinden ürünlerimize ulaşabilir kaya tuzları ve tuz lambaları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Çankırı kaya tuzlarımız ile sağlıklı günler dileriz.

Yayınlanan 2021-01-24 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz 2 28797

2 Yorumlar

  • Aylin Güzel

    Aylin Güzel 2021-01-31 Yanıt

    Çankırı kaya tuzu kullandıktan sonra, aslında bir tuzun nasıl olması gerektiğini anladım. Marketten aldığımız rafine tuzlar gerçekten kullanılacak gibi değil. Firmaya bu hizmetinden ötürü teşekkür ediyorum.
  • Aysun Günal

    Aysun Günal 2021-01-29 Yanıt

    Ben çankırı kaya tuzunu düzenli olarak kullandım. Kendimi artık daha zinde hissediyorum. Gerçekten harika bir ürün, tavsiye ederim.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu