Çankırı Tuzu Özellikleri

Çankırı Tuzu Özellikleri

Çankırı tuzu 250-300milyon yıl önce oluşmuş değerli ve kusursuz moleküler yapısı ile emsallerine oranla zengin minerallere sahip olduğundan dünyada ki en değerli tuz çeşitlerinden biri olarak yerini almıştır.

Doğal oluşumları ve içerisinde bulunan elementler ve minereller sayesinde insan sağlığına faydası kanıtlanmıştır. Tuz düşmanı tansiyon hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde olumlu rol aldığı izlenmiştir. Bu sebeple Çankırı tuzu sofralarınızda yer alıp vücudunuza ve cildinize fayda sağlarken kaya tuzu lambaları ile de ortam kalitenizi artırarak birçok hastalıktan korunmak için kullanabilirsiniz.

Özellikle günümüz pandemi şartlarında her evde veya işyerlerinde bulunması gereken kaya tuzu lambası; astım, bronşit, grip, öksürük ve bu gibi hastalıkların atımını kolaylaştırırken vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Çankırı Tuzu Özellikleri Nelerdir?

  • Göllerde veya denizlerde oluşan diğer tuzlara lağım suları veya kimyasal atıkların temas ettiği bilinirken Çankırı tuzu tamamen kendi doğal ve temiz ortamında oluşmuştur.
  • Yapısında insan vücudundaki element sayısına benzerliğiyle dikkat çeken 84 adet içerisine dengeli dağıtılmış doğal mineral bulunmaktadır.
  • %100 katkısız, rafine edilmemiş ve içerisine hiçbir katkı maddesi girmeyen doğal oluşumlu tuzlardır.
  • Çankırı kristal kaya tuzları rafine edilmeden diretk olarak kullanılabilecek yapıdadırlar.
  • Çankırı kaya tuzu oluşumlarını tamamen tamamlamıştır ve içerisinde ağır metaller veya zararlı bileşenler bulunmayan kristal kaya tuzlarıdır.
  • Doğal kaya tuzu olmaları sebebiyle içerisinde iyot barındırır. Ancak bu iyot sonradan ilave edilmiş olan katkı maddesi olarak değil kendi doğal yapısında bulunan insan sağlığına faydalı iyotlardır.
  • Oluşumu gibi öğütülme aşamaları da doğal bir süreçten geçer. Böylece taş değirmenlerde öğütülen kristal kaya tuzu hiçbir fabrikasyon işlem temas etmez.

  Çıkarılmasından öğütülmesine ve paketlenmesine kadar ki her aşamada doğallığı elden bırakmadığımız Çankırı tuz ile sağlıklı yiyecekler hazırlayabilir aynı zamanda tuz lambası ile ortam kalitenizi artırırken hastalıklardan korunabilirsiniz.

Çankırı da doğal oluşumlarıyla çıkarılan kaya tuzlarına veya tuz lambalarını temin edebilmek kaya tuzu fiyatlarından faydalarına kadar kaya tuzu hakkında daha birçok bilgiye erişebilmek ve Çankırı tuzu sipariş edebilmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz

Yayınlanan 2021-01-24 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz, Tuz Lambası 1 987

1 Yorum

  • Zafer Güneş

    Zafer Güneş 2021-01-29 Yanıt

    Çankırı kaya tuzunun içinde 84 adet mineral var. Sağlıklı yaşam için çok gerekli. Biz de Çankırı Tuz Lamba sayesinde bu minerallerden faydalanıyoruz. Teşekkürler.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu