Çankırı Tuzu Hakkında Hiç Duyulmayanlar

Çankırı Tuzu Hakkında Hiç Duyulmayanlar

Çankırı tuzu doğada uzun yıllar boyunca oluşan saf ve bir o kadarda değerli olan kristal kaya tuzu çeşididir. İçerisinde barındırdığı insan sağlığı için faydalı olan mineraller ve elementler sayesinde tam bir şifa kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendiren, cilde faydalı olan, vücudu zinde tutan doğal kaya tuzunun artık herkesçe bilinen bu özelliklerinin yanı sıra belki birçok kişinin de bugüne dek haberdar olmadığı avantajları da mevcuttur.

Çankırı Kaya Tuzunun Farkı Nedir?

Günümüzde birçok tuz çeşidi piyasa da bulunmaktadır. Göl tuzu, deniz tuzu, kaya tuzu, kaynak tuzu olarak devam eden bu listede Çankırı kaya tuzu ayrı bir yer tutmaktadır. Gelin bu farklılıkları birlikte inceleyelim:

  • Çankırı kaya tuzu diğer rafine tuzlara oranla vücutta daha az suya ihtiyaç duyar. Rafine tuz çeşitleri genellikle birbirinden ayrılmış kristallerden oluştuğu için metabolizmayı oldukça zorlar. Bir gram rafine tuz vücutta 27 gram suya ihtiyaç duyarken 1 gram Çankırı doğal kaya tuzunun vücuttaki su ihtiyacı 1 gramdır.
  • Doğal kaya tuzunun içerisinde bulunan 84 adet mineral vücut için faydalı ve gereklidir. Ancak piyasa da muadili olarak satılan veya rafine halinde olan diğer tuz çeşitlerinde yüksek sadece Sodyum ve Klorür mevcuttur. Öte yandan doğal halde ki Çankırı tuzu birçok hastalığın nedeni olabilecek bakır, kurşun, arsenik, cıva, kadmiyum gibi ağır metalleri içermez. Çankırı Tuz Lamba markasıyla satılan tüm kristal tuz ve diğer doğal tuz çeşitleri bu zararlı maddelerden uzaktır.
  • Çankırı kaya tuzu birçok yönüyle deniz tuzu, himalaya tuzu, kaynak tuzu gibi doğal halde ki diğer tuzlardan daha üstün niteliktedir. Bu nedenle Çankırı tuzu ile diğer doğal tuzlar arasında bir tercih yapmak gerekirse tercihimiz tabi ki Çankırı kaya tuzu olmalıdır.
  • Çankırı kaya tuzunun diğer birçok tuz çeşidinden farklı olduğu bir diğer noktada içerisinde metal kirliliğin ve radyoaktif maddeleri bünyesinde barındırmayışıdır.
  • Kristal kaya tuzu içerisinde nadirde olsa dengeli ve doğal iyot yer almaktadır.
  • Birçok rafine tuzu paketinde denk gelebileceğiniz yıkanmış ve kurutulmuştur ifadesine denk gelebilirsiniz. Bunun sebebi göl ve deniz tuzlarının lağım suları veya atık maddeler ile temasının olması dolayısıyladır. Oysa Çankırı doğal kaya tuzu hiçbir kimyasalla veya atıklarla temas etmez. Bunun en önemli neden bu değerli tuzun Çankırı tuz mağarası olarak isimlendirilen kapalı ortamlardan çıkarılıyor olmasıdır. Tuz mağarasından çıkarıldıktan sonra öğütülme aşamasında dahi fabrikasyon ve benzeri işlemlere tabii tutulmadan doğal öğütücüler yardımıyla öğütülür.

Tansiyona İyi Gelen Tuz

Tansiyon ve tuz birbirinden ne kadar uzak kelimeler olarak gözükse de tansiyon hastalarının da gönül rahatlığıyla tuz tüketebilmesi Çankırı kaya tuzu ile mümkün. Çünkü Çankırı kaya tuzu doğal kristallerden oluşan bir tuzdur. Bu sebeple tansiyon hastalarının tuzu kesmesini değil aksine tansiyonu yükseltmeyen tuz tüketmesi çok önemlidir. Aksi halde vücudun ihtiyacı olan tuz miktarını dengeli bir şekilde tüketmezsek tüm organizma düzeni altüst oluyor ve buda halsizlik ve daha nice rahatsızlıkları beraberinde getiriyor.

Cilt Sağlığına Şifa

Faydaları saymakla bitmeyen doğal kaya tuzu organlara sağladığı şifanın yanı sıra deri ve cilt hastalıklarına da şifa oluyor. Özellikle egzama ve sedef için etkisi kanıtlanmış olan kristal kaya tuzunun kullanımı da oldukça basittir. Duş sırasında sıcak suya ekleyeceğiniz kaya tuzu ile sağlıklı bir tuz banyosu yapabilir ve yanı sıra vücudunuzda bulunan veya başlangıç aşamasında ki hastalıkları tedavi edebilirsiniz. Ayrıca sitemizde yer alan Çankırı Tuz Lamba markalı tuz sabunu ve killi ayak ve banyo tuzu ürünlerini temin edebilirsiniz.

Önemli Mekanların Tercihi

Son yıllarda tanınırlık derecesi oldukça artan Çankırı tuzu; cafe, restoran, otel gibi mekanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Başta Avrupa ülkeleri ve komşu ülkeler olmak üzere pek çok ülke ile birlikte Türkiye’nin önemli mekanları Çankırı Tuz Lamba markasını kullanmaktadır.

Saflık Derecesi Yüksektir

Basit şekilde Çankırı Tuz Lamba paketi içerisinde yer alan Çankırı doğal tuzunu su içerisinde bir kaşık yardımıyla dağılmasını sağladığınızda karışımın ne derece homojen olduğunu ve suyun berrak halde olduğunu görebileceksiniz. Biz tuzun saflık derecesini anlamamızı sağlayacak bu yöntem sayesinde suyun dibinde tortular olup olmadığını görebileceksiniz.

Yazımızı bir soruyla bitirelim. Bu değerli tuzun lityum, magnezyum, demir, gümüş, vanadyum gibi sağlıklı mineraller içerdiğini biliyor musunuz?

Yayınlanan 2021-01-25 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz 1 1642

1 Yorum

  • Bengü

    Bengü 2021-01-27 Yanıt

    Daha önce bir fuarda Çankırı tuzunu görmüş, denemiş ve çok beğenmiştim. Market tuzlarından daha güzel ve daha sağlıklı. Artık ailecek doğal kaya tuzu kullanıyoruz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu