Çankırı Tuz Mağarasının Faydaları

Çankırı Tuz Mağarasının Faydaları

Beş bin yılın aşkın bir geçmişe sahip olan Çankırı tuz mağarası, hala günümüzde tuz imali yapmaktadır. “Çankırı Kaya Tuzu Mağarasının Turizme Kazandırılması” projesi ile birlikte üretimi tamamlanmış olan tuzları turizme kazandırmak adına çalışmalar başlatılmış ve bu galerilerin bir kısmı da Çankırı Valiliği’ne verilmiştir.

Tuz mağarasının astım, bronşit ve KOAH gibi bir çok solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Tuz mağaralarına herkesin ulaşması pek mümkün olmadığından dolayı bazı illerde tuz odaları oluşturularak hizmete sunuluyor ve böylelikle her insanın kaya tuzundan bir şekilde yararlanması sağlanmış olacaktır. Tuz lambaları, tuz mağaralarından elde edilen tuz blokları ile elde edilmektedir. Bu sayede de ev ortamında dahi tuz mağarası havası oluşturma şansınız olacaktır. Birçok derde deva olarak görülebilen tuz mağaraları, hastalıkları, ağrıları engellemek adına mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdir.

Çankırı Tuz Mağarası Faydaları Nelerdir?

Yaydığı negatif iyonlar ile birlikte herkes için son derece rahatlatıcı ve huzur veren bir atmosferi sağlayan tuz mağaralarının ve Çankırı tuzlarının pek çok hastalığa yararı da vardır;

  •          Alerjik rinit ve sinüzite
  •          Üst solunum yolu hastalıklarına
  •          Kronik rinit ve sinüzite
  •          Uyku problemlerine
  •          Alerjik ve kronik bronşitlere
  •          Astım hastalıklarına
  •          Psikolojik rahatsızlıklara da ve depresyona
  •          Nefes darlığına
  •          Horlama problemine
  •          KOAH problemine.
  •          Cilt hastalıklarına vb. pek çok hastalığa kristal kaya tuzunun faydası vardır.

Akciğerlerimizde, antibakteriyel ve antimikrobiyel olarak da faydası bulunan doğal kaya tuzu, rafine edilmemiş saf hali ile insan vücudu için son derece yararlı bir üründür.

İnsan sağlığına çok büyük katkısı bulunan kristal kaya tuzu mağaraları günümüzde çok rağbet gören yerlerdendir. İkinci dünya savaşı zamanında bir grup insanın aylarca tuz mağaralarında saklanıp, astım hastalıklarının atak geçirmediklerini gözlemlemişler. Bunun üzerine madenciler doğal tuzları çıkartmışlar ve başta akciğer olmak üzere birçok hastalığa yakalanma olasılığının diğer kişilerden daha az olduğu tespit edilmiştir. Bu çalışmalar doğrultusunda, mağara içindeki tuz ve nem partiküllerinin kombinasyonu ile çıkan havanın, nefes açıcı, temiz ve ferahlatıcı bir özellik taşıdığı görülmüştür.

Eğer yolunuz düşerse Çankırı tuz mağarası ziyaret saatleri içerisinde mağarayı ziyaret ederek eşsiz havasını soluma ve sağladığı faydalardan istifade etme imkanı edinebilirsiniz. Eğer tuz mağarasına çeşitli gerekçelerle gidemiyorsanız sitemizde yer alan tuz tuğlalarından siparişte bulunarak evinizi, işyerinizin bir bölümünü tuz odasına dönüştürebilirsiniz. Ayrıca odanızın metre karesine uygun Çankırı tuzu lambası alarak tuz mağarasının sağladığı faydaları aynı ölçüde olmasa da elde edebilirsiniz.

Yayınlanan 2021-01-28 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz Mağarası 0 6418

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu