Çankırı Tuzu İle Turşu Kurulur Mu?

Çankırı Tuzu İle Turşu Kurulur Mu?

Yerin 150 metre altından çıkarılan Çankırı kristal kaya tuzu, dış etkilere maruz kalmadan, rafine edilmeden, içerisinde barındırdığı doğal mineralleri kaybetmeden, tamamen saf bir şekilde elimize ulaşan bir tuzdur. Kalsiyum, magnezyum ve birçok mineraller yönünden son derece zengin olan Çankırı kaya tuzu, insan sağlığı için çok faydalı bir üründür. Ayrıca kristal tuzun öğütülmesi esnasında hiçbir şekilde mineral kaybına ve yapısal olarak bozukluğa uğramaz. Tuzun içerisinde bulunan minerallerin en önemli özelliği bağışıklık sitemini güçlendirip, hastalıklara karşı da koruyucu özelliği olmasıdır. Bu doğal tuz, turşu ve yaprakları salamura yapmak için kullanılabilecek en sağlıklı tuzdur. Saf olmayan, yemeklik sofra tuzları ile yapılan turşular kolaylıkla bozulur ve uzun ömürlülüğünü kaybeder.

Turşu kurarken mutlaka rafine edilmemiş, saf doğal kaya tuzu kullanmaya dikkat etmelisiniz. Saf olmayan, sofra tuzları içeriğinden pek çok kimyasal madde barındırdığından, mayalanma sonucunda sebzelerinize zarar verebilmektedir. Yani turşuda kullanmak için alacağınız tuzun muhakkak doğal mineralli ve katkı içermiyor olmasına dikkat etmelisiniz. Hiç tereddüt etmeden, gönül rahatlığı ile iri taneli granül formda ki Çankırı kaya tuzunu tercih edebilirsiniz. Hiçbir katkı maddesi içermediği gibi bir de içeriğinde yapay iyot barındırmayan kristal kaya tuzu, saf hali bozulmadan tamamen doğal bir şekilde üretilmektedir. Sitemiz üzerinden uygun iri taneli salamura kaya tuzu fiyatları ile gönül rahatlığıyla siparişinizi oluşturmanız oldukça kolaydır. İster öğütülmüş tuz olarak isterseniz de tavsiye etmiş olduğumuz iri granül olarak kullanabileceğiniz kaya tuzu turşu için kullanabileceğiniz en sağlıklı seçenektir. Siz de sağlıklı turşular yapmak istiyorsanız sitemizden Çankırı Tuz Lamba markalı Çankırı kaya tuzu satın alabilir ve gönül rahatlığı ile turşunuzu kurabilirsiniz.

İnce bir yapıya sahip olan sofra tuzu, turşu da kullanmak için pek de uygun bir seçenek değildir. Sofra tuzunun aksine daha iri bir yapıya sahip olan Çankırı kaya tuzu, yapmış olduğunuz turşunuzun lezzetini arttırmak ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için çok daha iyi bir seçenektir. Turşu için  kullanacağınız tuz miktarını iyi ayarlamak son derece önemli bir noktadır. Bu noktada damak tadınız da çok önemlidir ancak iyi bir turşunun tuz kalitesi ile doğru orantılı olduğu da unutulmamalıdır.

Yayınlanan 2021-01-28 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz 1 8927

1 Yorum

  • Pelin UYSAL

    Pelin UYSAL 2021-01-29 Yanıt

    Normalde markette satılan tuzlarda alüminyum katkısı oluyor. Fakat Çankırı Tuz Lamba’nın tuzlarında yok. Bu yüzden sağlıklı yaşam istiyorsanız bu tuzdan kullanmalısınız. Çünkü Çankırı kaya tuzu yorgunluğa birebir, kendinizi dinç hissedeceksiniz.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu