Tuz Tuğlası Nedir, Ne İşe Yarar, Fiyatları Nelerdir?

Tuz Tuğlası Nedir, Ne İşe Yarar, Fiyatları Nelerdir?

Özellikle son yıllarda restoranlar, oteller, spor salonları ve spa merkezleri gibi alanlarda sıklıkla tercih edilen tuz tuğlası ne işe yarar? Bu tuğlalar kullanılarak oluşturulan tuz odalarının insan sağlığına ne gibi faydaları vardır? Bu konu hakkında merak edilenlere kısaca bir bakalım…

Tuz Tuğlası Nedir?

Tuz tuğlası, özellikle tuz odası yapımında kullanılan, Çankırı tuz mağaralarından elde edilen kaya tuzu kütlelerine şekil verilmesi ve kesilmesi ile ortaya çıkarılan bir tuğla türüdür. Tuz tuğlaları yaygın olarak Çankırı kaya tuzundan üretilmekle birlikte, Himalaya tuzundan da kaya tuzu tuğlası üretilebilmektedir. Fakat piyasada genel olarak Çankırı tuzu tercih edilir. Tuz tuğlaları standart olarak 20 x 10 x 5 cm ya da 20 x 10 x 2,5 cm ölçülerinde ve dikdörtgen olarak üretilir. Himalaya tuzu için de aynı durum geçerli olsa da, Çankırı tuzundan yapılan tuğlalar üçgen olarak da üretilebilir. Standart bir tuz tuğlasının ağırlığı yaklaşık olarak 2,3 kg ile 2,5 kg arasındadır.

Tuz Tuğlasının Faydaları ve Özellikleri

Tuz tuğlası ile inşa edilmiş odaların içerisinde daha temiz bir hava bulunur. Tuz odalarının içerisinde tavan ve duvarlar tuz tuğlaları ile kaplanırken, zemin ise öğütülmüş ve granül tuz ile kaplanmaktadır. Alerjik astım ve bronşit başta olmak üzere, pek çok nefes darlığı problemini gidermek konusunda yardımcı olan tuz odaları, yaydıkları negatif iyonlar sayesinde rahatlama ve sakinleşme imkanı yaratırlar. Horlama gibi uyku problemlerinin, mantar ya da egzama gibi cilt rahatsızlıklarının giderilmesinde yardımcı olurlar. Tuz odaları hem fiziksel, hem de mental sağlık açısından büyük katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda Çankırı kaya tuzundan oluşturulmuş tuğlalar havadaki oksijen miktarının etkileyeceğinden, tuz odası içerisinde daha kaliteli bir hava solumanıza olanak sağlar.

Tuz odaları her ne kadar otel ya da spa merkezleri gibi alanlarda oluşturulsa da, eğer isterseniz bu sistemi kendi evinizin içerisinde de uygulayabilirsiniz. Bu durum, sürekli otellere ya da spa merkezlerine gitmektense sizin için daha ekonomik olacaktır. İster eviniz, ister de işletmeniz için toptan olarak tuz tuğlası alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tuz tuğlası siparişi vereceğiniz firmanın güvenilir ve başarılı bir firma olmasıdır.

Tuz Tuğlası Siparişinde Lider Firma: Çankırı Tuz Lamba!

Nasıl bir ürün alıyorsanız alın, alışveriş yaptığınız firmanın güvenilir olması kadar, ürünlerinin kaliteli olması da önemlidir. Bu noktada aradığınız firmayı bulabilmek için uzaklara bakmanıza gerek yok. Çünkü Çankırı Tuz Lamba, Türkiye’de bu alanda hizmet vermekte olan en başarılı, en güvenilir ve en kaliteli firmadır. Tuz tuğlası Ankara başta olmak üzere Çankırı Tuz Lamba aracılığıyla tüm Türkiye’ye teslim edilebilmektedir. Piyasada üretilen tuz tuğlası fiyatları dikkate alındığında, Çankırı Tuz Lamba’nın sunmuş olduğu fiyatlar piyasaya göre çok daha ekonomiktir. Çünkü Çankırı Tuz Lamba, Çankırı kristal kaya tuzundan ve diğer yerli kaya tuzlarından üretimi yapılan tuğlaların üretimini doğrudan kendisi yaptığı gibi himalaya tuzundan üretilenleri ise doğrudan ithal etmektedir. Bu nedenle Çankırı Tuz Lamba firmasından yaptığınız tuz tuğlası satın alımlarında hem güvenilir bir firma ile çalışmış, hem kaliteli ürünler satın almış, hem de tüm bu hizmetler için çok yüksek fiyatlar ödememiş olursunuz.

Yayınlanan 2021-01-29 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz, Tuz Tuğlası, Tuz Odası 0 1736

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu