Dry Aged Dolapları için Himalaya Tuz Tuğlası ve Kaya Tuzu Tuğlası

Dry Aged Dolapları için Himalaya Tuz Tuğlası ve Kaya Tuzu Tuğlası

Tüm dünya mutfak kültürlerine ve yöntemlerine baktığımızda karşımıza iki farklı et dinlendirme yöntemi çıkmaktadır. Bunlardan birisi ıslak dinlendirme yani eti marine etme yöntemi bir diğeri ise dry aged diğer bir adıyla kuru dinlendirme yöntemidir. İlk olarak ABD’de uygulanmaya başlayan ve etin daha yumuşak olmasını sağlayan bir yöntem olan dry aged zaman içerisinde dünya genelinde de tanınmaya ve kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle Türkiye'de de soğutma sistemleri üreticileri ile uzman kasaplar ve et üreticileri Çankırı Tuz Lamba'dan tuz tuğlası temin etmektedir.

dry aged dolaplar için himalaya tuz tuğlası

Dry Aged Nedir?

Özellikle son on yıllık gibi yakın bir dönemde adından sıkça söz ettiren türkçesiyle kuru dinlendirme olarak da adlandırabileceğimiz bir dinlendirme yöntemidir. Ükemizde modern et restorantlarının yaygınlaşmasıyla birlikte dry aged yani kuru et dinlendirme tekniği de hayatımıza oldukça popüler bir şekilde girmiştir. Etlerin kalitelerinin düşmeden, lezzetini kaybolmadan ve en önemlisi bozulmadan kuru dinlendirilmesi tekniği ile içerisindeki bağ dokusunun parçalanarak yok olmasını ve bu sebeple 28 gün sonra yumuşacık bie et elde etmeyi sağlar. Daha hızlı pişen dry aged işlemi görmüş olan etler kolesterol gibi rahatsızlıklar açısından da oldukça sağlıklıdır.

Dry Aged Nasıl Yapılır?

Et kesildiği andan itibaren canlı bir organizma olarak yaşar ve ette istenilen lezzet ve yumuşaklık ancak etin dinlendirilmesiyle mümkün olabilmektedir. Etin kuru dinlendirilmesi aşamasına ise dry aged denilebilmesi için dinlendirme yapılacak ortamın veya dolabın üç temel unsuru sağlayabiliyor olması gerekmektedir. Bu unsurlar şunlardır;

  • %80 – 86 nem oranı,
  • 28 gün dinlendirme kuralı,
  • Dolap ısısının 0 +2 derecede bulunması

Bu şartları sağlayan dry aged dolaplarında etin içerisinde ki enzimler, mikroorganizmalar ve bakteriler kas ve sinir gibi bağ doku olarak adlandırılan yapıyı tamamen parçalar. Bu işlem sayesin de en sağlıklı kuru dinlendirme yani dry aged yöntemi gerçekleştirilir.

Dry Aged Yöntemi Hangi Et İçin Uygundur?

Her et dry aged yapılamaz bunu için etin belli kriterlere sahip olması gerekmektedir. Bunlardan biri kuru dinlendirme veya kuru yaşlandırma tekniği yapılacak olan etin sığır etini olması gerekmektedir. Bir diğer kriter ise etin içinde 28 gün boyunca eti ve etin aromasını koruyabileceği çok yoğun mermerimsi bir görüntüye sahip bir dokusuna sahip olmasıdır.

Dry Aged İşleminde Tuz Tuğlasının Yeri

Dry aged dolaplarının olmazsa olmaz özelliği içerisinde kullanılan tuz tuğlasıdır. Tuz tuğlası dry aged dolaplarında yaşlandırılma işlemine alınan etlerin;

  • Bakteri üretmemesi için gerekenli olanen önemli madde himalaya tuz tuğlasıdır. Sığır etinin daha uzun süre bakterilerden uzak olarak dinlenebilmesi için gerekli olan en önemli anti-mikrobiyal maddedir.
  • Dolap içerisinde döşenen himalaya tuz tuğlası havadan ve etten çektiği nemi geri ete sızdırarak etin sağlıklı bir şekilde kuru dinlendirilmesinin yanı sıra ete lezzet ve aroma katar.
  • Tuzun en bilinen özelliği olan nem çekiciliği dry aged dolaplarında da rolünü üstleniyor. Dry aged dolaplarında ki aşırı nem tuz tuğlasının oluşturduğu atmosfer sayesinde etten çekilir. Hava da ki nem düşer ve et kendi nemini ortama bırakır.
  • Ete sertlik sağlayan bağ dokunun mikroorganizmalar, enzimler ve bakteriler tarafından 28 gün boyunca kuru ortam sağlayan dry aged dolaplarında bulunması neticesinde parçalanarak işlem sonunda yumuşacık lokum diye tabir edilen kıvamda bir ete sahip olabilirsiniz.

Dry aged tarzı dolaplar üreten soğutma sistemi üreticilerinin en güvenilir tercihi “Çankırı Tuz Lamba” firmamızın doğrudan ithal ettiği ve en uygun fiyatla satışa sunduğu himalaya tuz tuğlasıdır. Firmamız tarafından toptan satışı yapılan himalaya tuz tuğlasının kalitesi ve orijinalliğisayesinde dry aged dolaplarınızdan alacağınız verimdedoğal olarak artacaktır.

dry aged hangi et için uygundur

Dry Aged’in Faydaları

Dry aged dolaplarında kuru dinlendirilme işleminden geçmiş olan etlerin sağlayacağı faydalar şu şekildedir:

  • Duvarındaki kas, sinir ve lif dokularının tamamı parçalanarak ete yumuşaklık ve dolayısıyla çiğneme kolaylığı sağlar.
  • Kolesterole sebep olan yağlar da dinlendirilme aşamasında 28 gün içerisinde et içerisinde azalır ve bu sayede daha yumuşak, aromatik bir kokuya, lezzete ve sağlıklı bir ete sahip olmuş olursunuz.
  •  Kolay pişirilen etler lezzetli ve aynı zamanda sindirimi kolaydır. Bu nedenle mide ve bağırsaklarınızda herhangi bir şişkinik ve hazımsızlığa neden olmaz.

Dry aged dolaplarında kullanılmak üzere himalaya tuz tuğlası hakkında daha fazla bilgi almak veya toptan sipariş vermek için iletişime geçebilirsiniz.

Yayınlanan 2021-06-11 Çankırı Tuzu, Kaya Tuzu, Tuz, Tuz Tuğlası, Himalaya Tuzu 0 4772

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu