Su Arıtma Tuzu Nedir, Ne İşe Yarar?

Su Arıtma Tuzu Nedir, Ne İşe Yarar?

Özellikle son yıllarda, su arıtma ve yumuşatma sistemlerinin yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile birlikte, hayatımıza yeni bir kavram olan tablet tuz ya da arıtma ve yumuşatma tuzu olarak adlandırabileceğimiz tuz ürünleri girdi. Peki su arıtma tuzu nedir ve ne işe yarar? Şimdi bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenleri inceleyelim…

Su Arıtma Tuzu Nedir?

Su arıtma teknolojilerinde sert su diye bir kavram kullanılır. Bu kavram, içerisinde çok fazla magnezyum ve kalsiyum bulunan suları tanımlamak için kullanılır. Sert su hem tüketim açısından, hem de suyu arıtmak ve yumuşatmak için kullanılan cihazlar açısından sağlıklı değildir. Bu sebeple de bu cihazların içine, suyun magnezyum ve kalsiyumdan arındırılabilmesi adına, suyu filtre edecek bir reçine yerleştirilir. Fakat bu reçine zaman içinde çok fazla kalsiyum ve magnezyuma maruz kaldığı için doyma noktasına ulaşır ve cihazın doğru şekilde çalışmasını engelleyebilir. Bu sebeple de bu reçinenin arındırılması gerekir. İşte tablet tuz, bu noktada devreye girer. Bu reçinenin arındırılması ve yeniden kullanılabilmesi için kullanılan tuzlara, arıtma ve yumuşatma tuzu denir. Bu amaçla kullanılan tuzlar genellikle rafine tuzlardır. Fakat bu noktada kullanılan rafine kavramı, tuzların içerisinde bulunan zararlı maddelerden arındırılmış olmasını ifade eder. Bu arındırılma işlemi, söz konusu tuzların iki kez yıkanması ve fırınlanmasıyla gerçekleştirilir.

Su Arıtma Tuzu Ne İşe Yarar?

Su arıtma cihazlarında biriken bu magnezyum ve kalsiyum, zaman içerisinde kireçlenmeye sebep olabilir. Bu sebeple cihazların rejenerasyon işlemi kullanılarak rejenere edilmesi, yani tuzlu su ile ters yıkama yapılması gerekir. İşte bu ters yıkama esnasında kullanılan tuzlara da su arıtma tuzu denmektedir. Tablet tuzlar başta Çankırı kaya tuzu olmak üzere, hemen hemen tüm kristal kaya tuzu ürünleri kullanılarak üretilebilir.

Su arıtma tuzları aynı zamanda su arıtma ve yumuşatma cihazlarının daha uzun süreli olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Yani arıtma tuzu söz konusu cihazların daha sağlıklı kalmasına ve daha verimli kullanılmasına yardımcı olur. Su arıtma tuzları, içerdikleri yüksek miktardaki sodyum sayesinde bunu gerçekleştirebilmektedir.

Her ne kadar su arıtma tuzları yaygın olarak su arıtma ve yumuşatma sistemlerinde kullanılsa da, aslında kullanım alanları bununla sınırlı değildir. Yani turistik tesislerde, laboratuvarlarda, çamaşırhanelerde, saf su kullanımının oldukça önemli olduğu hemodiyaliz merkezlerinde, gıda ve meşrubat sanayinde, evlerde, otellerde ve restoranlarda kullanılabilir. Aynı zamanda söz konusu alanlarda, tablet tuz dışında diğer Çankırı kristal kaya tuzu ürünleri de kullanılabilir.

Su Arıtma Tuzlarının Özellikleri

Su arıtma tuzları fırınlanması sebebiyle az fire verirler, bu da üretim maliyetlerinin daha düşük olması ve kullanıcılar tarafından daha ekonomik olarak satın alınabileceğini ifade eder. Aynı zamanda arıtma tuzları ambalajlar içerisinde çok uzun süre zarar görmeden bekleyebilir. Kireç giderici özelliği sayesinde cihazlarınızın zarar görmesinin önüne geçer, bu da daha az atık oluşturması anlamına gelir.

Söz konusu tuzlar genellikle kaya tuzu kullanılarak üretilmektedir. Gerek tablet tuz alımlarınızda, gerekse de Çankırı tuzu kullanılarak üretilmiş diğer ürünleri almak istediğinizde Çankırı Tuz Lamba markalı tablet tuzu tercih edebilirsiniz.   

Su Arıtma Tuzu Fiyatları

Piyasada bulunan su arıtma tuzu fiyatları, ürünün kalitesine ve ağırlığına göre değişkenlik gösterir. Bu yüzden bir tablet tuz ürünü satın almak istiyorsanız, öncelikle hem güvenilir, hem kaliteli ürünler üreten, hem de bütçenizi yormayacak bir firma ile çalışmanız gerekir. Çankırı Tuz Lamba markalı tablet tuzlar hem yüksek kalite hem de uygun fiyat avantajı sağlar.

 

Yayınlanan 2021-02-06 Arıtma Tuzu 0 6886

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menu